9a edició

La 9a edició de Sons del Camí va esdevenir l'edició de l'any de celebració ignasià. Aquesta va acollir concerts a la Seu, els Jardins de la Cova de Sant Ignasi i l'Anònima de Manresa.

Els concerts d'aquesta edició van ser:

  • MARALA
  • Marala són Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músics i compositores de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Les seves cançons beuen del present i dels cants ancestrals dels seus orígens. Les canten a tres veus i amb la guitarra a les mans.

    “A trenc d’alba” va ser el seu primer treball discogràfic. Un aplec de composicions originals que giren l’ullada cap a les arrels, les quals van omplir el claustre del Museu de Manresa amb una proposta lluminosa i trencadora que respirava amb alens femenins.


  • JOANA SERRAT & THE GREAT CANYONERS
    La cantautora catalana Joana Serrat va retornar amb Hardcore From The Heart, el cinquè àlbum de la seva flamant discografia. Serrat es serveix del llibre de la sexòloga Annie Sprinkles –del mateix títol-, per a dur a terme un viatge introspectiu que, a través de les seves lletres i música, van confrontar a l’osonenca davant d’un reflex de sí mateixa, davant d’una imatge conformada de clarobscurs.

    Al llarg dels últims anys, Joana Serrat ha actuat sobre els escenaris de festivals estatals tant importants com el Sonorama, Fib, Low, Primavera Sound, Wam i Cruïlla, entre altres. També ha girat per bona part d’Europa a més de fer-ho pel Regne Unit, Estats Units, Canadà i Sudàfrica. En ocasions ha compartit cartell amb grans noms com Kris Kristofferson, Band Of Horses, Neko Case, The Jayhawks i Ryan Bingham.

  • CARLES CASES
    Carles Cases ens oferia aquestes paraules sobre el concert:
  • "La conversió espiritual de Sant Ignasi de Loiola, sens dubte, ha estat el tret més destacat de la història d'aquest personatge. En aquestes vivències visionaries és on he trobat la font per escriure uns relats musicals, en els que no he volgut oblidar l’època en que van ocórrer aquests fets (s. XVI).Així doncs, he volgut crear unes pinzellades musicals que ens situessin en aquesta determinada època, però sense oblidar els meus trets personals en l’escriptura coloristica-musical.M’ha semblat oportú vestir aquests trets visionaris amb els instruments de corda, dibuixant unes textures nuvoloses, en molts casos atonals, que acompanyen el relat místic predicat amb l’instrument del piano.Quan es parla d’algú cinc-cents anys després de la seva mort, alguna cosa interessant deu haver passat.La música, però, ha estat escrita en el segle XXI, i a Manresa, lloc on van ocórrer els fets, amb voluntat religiosa (o no), més aviat mogut per una intuïció artística."

  • NOA
  • Nascuda a Israel i criada a Nova York, Noa és una artista de renom internacional que ha actuat en els escenaris més prestigiosos del món, incloent-hi nombroses actuacions en el Vaticà per als tres Papes, la Casa Blanca, el Carnegie Hall, el Lincoln Center i els teatres més importants d’Europa.

    Després dels seus últims discs “Letters to Bach” (2019) i “Afterallogy” (2021), l’artista israeliana va presentar Best of Noa, un espectacle amb el que la cantant va repassar la seva extensa trajectòria discogràfica, fent-nos reviure així els moments més importants de la seva carrera, des de l’exitós “Beautiful that way” (BSO de ‘La vida es bella’) fins als seus recents homenatges a Bach i als clàssics del jazz, demostrant un cop més ser una artista polifacètica, sorprenent-nos amb el seu talent innat que transcendeix temps i modes.

  • RAMON MIRABET
    Després d’una pausa de dos anys, Ramon Mirabet va tornar més fort que mai amb el seu quart treball discogràfic estrenat en la primavera de 2022, el seu disc més personal, madur i introspectiu, però sense abandonar la seva energia i so de gran festival que sempre l’han acompanyat. Després de “HappyDays” (2013), “Home Is Where The Heart Is” (2016) i “Begin Again” (2019), les seves noves cançons s’han nodrit de vivències personals i artístiques d’aquests dos últims anys en què Ramon Mirabet va salpar cap a una cerca personal i noves experiències que van més enllà de la simple creació musical. Com “La Gira de la Mar” (setembre de 2021) en la qual, a bord d’un veler històric, va recórrer navegant la costa catalana i balear per a fer concerts en cada port i promoure diferents accions de sostenibilitat i consciència mediambiental.
  • MESSENGERS
    Go Higher! va ser un espectacle que es va nodrir de la tradició per anar-nos oferint tots els colors estilístics que el Gòspel ha anat incorporant, tot amb la qualitat tècnica i solidesa harmònica característiques dels Messengers.
  • Un clam a l’optimisme, a superar junts els obstacles i a viure i disfrutar amb tota l’energia que la vida ens regala temes de O’Landa Drapper, Donald Lawrence, John P.Kee, Shirley Caesar, entre d’altre. Dirigits pel pianista i compositor Ramon Escalé, Barcelona Gospel Messengers va unir una vintena de solistes que a través de les seves veus van contagiar alegria i dinamisme. 

  • GINESTÀ
    Ginestà són una banda encapçalada per la Júlia i el Pau Serrasolsas, dos germans que narren la quotidianitat i els seus ideals mitjançant la música pop, la cançó protesta i el folk català. A finals de 2019 es va publicar el seu segon treball, guanyador del Premi Enderrock per votació popular al Millor disc de cançó d’autor. La seva cançó “Estimar-te com la terra” ha estat guardonada amb el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català.
  • Musicalment s’han endinsat de ple en els beats i els loops electrònics buscant un so contemporani però mantenint l’essència pop-folk de les seves cançons.

  • EL POT PETIT
    A partir d’un llenguatge musical amb repertori de creació pròpia, El Pol Petit produeixen espectacles i concerts que combinen la música amb els titelles, el teatre i l’humor. Les seves cançons i espectacles, juntament amb vídeos i contes il·lustrats, donen forma al seu imaginari màgic.
  • Les seves creacions esdevenen un moment de retrobament i una experiència familiar única, que acompanya a les famílies i contribueix a través de l’art en el desenvolupament integral dels infants. Posen èmfasi a valors com la igualtat de gènere i la diversitat, el treball de les emocions en els nens i nenes, l’amistat o el respecte pel medi ambient. 

  • ORFEÓN DONOSTIARRA
    L’Orfeó Donostiarra va esevenir un dels caps de cartell de la 9a edició de Sons del Camí, ja que es tracta d’una formació de referència i prestigi internacional, totalment vinculada al Camí Ignasià. Aquest concert a la Basílica de la Seu de Manresa va rememorar el seu cèlebre concert del maig del 1948 al Teatre Kursaal, com a part de la celebració del IV Centenari dels ‘Exercicis Espirituals’. 
  • Dia:
    Del 7 al 22 de juliol de 2022