Espais

On aparcar: Pàrquing del Centre Històric

(Via Sant Ignasi, 2, Manresa)


El Pàrquing del centre Històric allargarà el seu horari fins les 23h les sis nits de Sons del Camí 2019. Un cop tancat el pàrquing, a partir de les 23h, els vehicles que siguin dins podran sortir utilitzant el tiquet.

COM ARRIBAR-HI: 

Sala Gòtica de Sant Andreu

(Plaça Hospital, Manresa)


Sala Gòtica que forma part del complex de l'Hospital de Sant Andreu de Manresa, gestionat per Sant Andreu Salut. 

La història d'aquest complex es remunta a l'època medieval ja que era un dels dos hospitals que tenia la ciutat. Els hospitals, al segle XVI quan Ignasi visita la ciutat, donaven menjar i aixopluc a pelegrins, indigents, vagabunds, rodamóns, forans, malalts mentals i nens orfes i abandonats. 


COM ARRIBAR-HI: 

Claustre del Museu Comarcal de Manresa

(Via Sant Ignasi 40, Manresa)

El Museu Comarcal de Manresa és un espai museogràfic que ocupa dues plantes en l’edifici de l’antic Col·legi de Sant Ignasi –on també s’hi troben l’Arxiu Comarcal del Bages i, des de l'any 2015, el Centre d'Acollida de Pelegrins-. És un edifici de planta quadrada organitzat a partir d’un amplíssim claustre, d’ordre neoclàssic, construït per la Companyia de Jesús a mitjans del segle XVII i reformat a mitjans del segle XVIII.

El primer museu municipal va ser inaugurat l’any 1896, en les pròpies dependències de l’ajuntament. Tant la localització com els fons del museu han anat canviant i adaptant-se a les diferents conjuntures i vicissituds que ha viscut la nostra ciutat. De temàtica pluridisciplinar, les col·leccions que s’hi exposen tenen l’art i la història de Manresa, del Bages i de Catalunya com a eix central.

COM ARRIBAR-HI:

Jardins de la Casa Internacional d'Espiritualitat - Cova de Sant Ignasi 

(C/ Sant Bartomeu , 56, Manresa)

El complex actual edificat sobre la balma natural on segons la tradició Ignasi comença a escriure els Exercicis Espiriuals, està format d'una banda, pel Santuari de la Cova, i de l'altra, pel Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana (abans anomenat Casa d'Exercicis), que data de 1894 i és obra de Joan Martorell. Tot el conjunt monumental és una bona mostra de l'arquitectura jesuítica i , sobretot, de l'art barroc català.

La façana barroca és obra de Joan i Francesc Grau, artístes manresans i data del segle XVII. L'església fou construïda entre 1750 i 1763, en l'espai d'acolliment hi podem trobar la porta que el 1625 es va col·locar per entrear a la coveta fins el 1900 i els medallons d'alabastre que relaten els episodis de la vida d'Ignasi fets pel també manresà Josep Sunyer (1720).

A més del seu interès artístic, és tot un símbol per als membres de la Companyi a de Jesús, ja que és considerat el lloc on van germinar les idees del seu fundador. 

COM ARRIBAR-HI: 

style="border:0;" width="600">

Basílica de La Seu de Manresa

(Baixada de la Seu 1, Manresa)

La Basílica Col·legiata de Santa Maria de Manresa, coneguda popularment com “La Seu”, és el principal monument manresà. 

L’església gòtica que avui es pot contemplar fou dissenyada pel mestre d’obres Berenguer de Montagut, que també projectà altres temples de gran importància com la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. La concepció arquitectònica de la Seu és pròpiament característica del gòtic català: hi predomina l’austeritat en la decoració i la preferència pels volums horitzontals, juntament amb una gran amplada de la nau. Les seves obres es varen iniciar l’any 1328, però fins a finals del segle XV no es va acabar el tancament de la nau. La façana principal i el baptisteri són d’estil modernista i d’inspiració neogòtica, dissenyats per l’arquitecte Alexandre Soler i March amb l’assessorament d’Antoni Gaudí.

COM ARRIBAR-HI:

Més informació per visitar Manresa: www.manresaturisme.cat